Gaće

Čitam. Trujem mozak čitajući novine. Ne, ne trujem ga, ubijam ga nanošenjem blažih rana koje ga slabe, a ne ubijaju, ali s vremenom, stvore sepsu koja ga pretvara u trulež. A trulež ima samo jednu sigurnu konstantu-širenje. Sporo i neumitno…

Čitam o ubojstvima, o strašnim čuđenjima naroda nad ubojstvima, čitam o pravednom gnjevu drugih čitaoca koji započinju rečenice sa: “Ništa ne može opravdati nasilje/ubojstvo”,  a završavaju rečenice sa: “Treba ga ubiti, objesiti, spaliti, osuditi na smrtnu kaznu!”  Moj mozak blokira na takve rečenice, možda je moj intelekt ipak ispod razine kojom se tješim da je imam i nesposobna sam razumjeti ono što očito svi razumiju. Pa onda čitam o gaćama.

Ne o hlačama, već o gaćama. Zašto naša vrla pozadina preko ljeta, kad je jedino legalno vrijeme da je pokažemo, biva uneređena  prištićima? Čudimo se tome kao pura tuđem izmetu na dvorištu. Iako i ja sam se davno čudila tome, izmetu, kad bi naletjela na savršeno crno-bijelu hrpicu neke koke i pitala se, što je pobogu pojela? Pura se svakako ne čudi ni ne brine o prištićima na svojoj pozadini, iz prostog razloga-ne vidi je. Možda da je vidi, bilo bi isto? Možda su ogledala kriva za sve? Đavolji izum……

No da se vratim gaćama. Onim malim, lijepim, čipkastim, sintetičkim, kupljenim kod kineza ili nekom dućanu koji kupuje od kineza, ali ipak ne izgleda kao kineski dućan. Osobno, najdraža mi je stvar čuti neko muško-puno muških, kako vole da im djevojka/žena/ljubavnica nose lijepo (čitaj seksi) donje rublje. Pa i ja volim da muško ne nosi široke bokserice. Kad im kažemo to, neće mariti, oni će i dalje nositi što ih volja, ali mi? Mi ne, mi odmah trčimo pronaći seksi donje rublje. Odbacujemo udobne pamučne gaćice što nam ih je još majka kupila (i kupuje čak i kad smo u braku i nikad nam nije jasno zašto-odnosno, do jednog dana…) i trčimo u prvi dućan koji u izlogu ima nešto što smatramo da bi bilo lijepo našem muškom.

I, evo jednog od  razloga naše neugledne ljetnje guze. Cijena. Nakon kurtoaznog-samo razgledavam, bježimo iz dućana u jedan od onih što smo ih vidjele putem s reklamom-akcija: grudnjaci 30kn. Za novce jednog kompleta u prijašnjem dućanu, kupimo desetak gaćica i dva-tri grudnjaka. Nema veze što su neudobni, nema veze što nam sise nose grudnjak, a ne grudnjak sise, ništa nema veze. Jer on je rekao da to voli, on u užasno obješenim boksericama koje ne možete smisliti, ali njemu su udobne i točka. Ni na kraj pameti mu nije ići kupovati nove- pardon, reći mami da kupi nove.

Sintetika i znoj su odlična kombinacija. Sad imamo seksi rublje, a uz rubove našeg seksi rublja, iritirana crvena koža, na sred guze jedan krasan čir u nastajanju. Sve će to more riješiti. Hoće, za par dan nudističke plaže, ovako, pod mokrim badićem, samo se širi. U kombinaciji sa prekrasnim novim tangicama, guza nam izgleda kao bubamara. Nesretne, kunemo sudbinu, lošu sreću, gene, posežemo za raznim preparatima da dotjeramo guzu da bude njemu oku ugodna.

Sjetimo li se ikad svoje babe? Svi smo imali babu, ako ne svoju onda tuđu, neku u selu, kojoj smo se smijali kad je vješala one babske tri-sa-tri gaće tako da se vide u cijeloj svojoj veličini. Sjetimo li se te babe i svih onih baba, koje su mladost provele bez ijednog dara tehnike, koje su baš sve radile na ruke, kojima je život prošao u radu-teškom radu. Da li smo se ikada zapitale zašto je ona nakuhavala te gaće na šporetu pola dana, pa ih ručno prala, pa ih peglala onom peglom na žar od koje ti ruka postane po metra duža od mahanja da se žar raspiri? Sjeća li se itko te pegle? Zar ta baba nije imala drugog posla, zar joj je trebalo uza sve što ima, pola dana se zajebavati s nekim gaćama i napeglavati ih kad se one ionako ne vide ispod odjeće? Da li je slučajno postojao neki razlog za to?

Ne sjetimo se mi baba, ne sjetimo se mi ni naših mama koje su to isto radile našem neseksi rublju. Naravno. I onda dođe jedan dan mama u posjet i gurne nosić svugdje, kao i uvijek, i izvuče neke te naše seksi gaće i kaže:” Ne valja ti to, od toga će ti izbiti prištići.”  Mi ćemo reći:” Ma daj molim te, tebi su samo one babske gaće dobre!”  Nećemo priznati, naravno da nećemo. Šutjet ćemo i sjetiti se kako je naš princ na bijelom konju mrtav hladan odredio sebi udobnost prije svega, a mi… Mi imao guze ko oni majmunčići, u pedeset nijansi crvene…

I mater će otići, a mi ćemo naći neke od njezinih babskih gaća što nam stalno kupuje, složene i ispeglane u ladici i obući ih. I shvatiti napokon. I to ćemo opet naučiti svoje dijete. Ali prije toga, svaka od nas će proći tu nepotrebnu fazu-jer izgleda, samo na svojim greškama znamo učiti.

Moj je suprug predložio da uzmem neko seksi rublje, da bi volio me vidjeti u tome. Rekla sam, naravno, i odvela ga u Liscu.  Izaberi, rekla sam, što god ti se svidi, ja ću obući. I birali smo, zajedno, dok u jednom trenutku nije primijetio cijenu jednih gaćica, pa je uzeo druge za provjeru. Ja sam mu šapnula-ti kupi što god ti se sviđa, ja ću nositi , i otišla sam iz dućana. On je šutke došao za mnom i završili smo temu seksi rublja. Meni je u glavi živo izronila slika babe kako maše peglom na žar i pegla babske gaće…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.